Monday, May 30, 2011

SELAMAT PENGANTIN BARU AIN & AMEERUL!!

Korang ingat x entry aku dulu yg ader cite pasal kawan aku yg nak kawen tu....alaaaa...yg aku tolong die wat bunga mangga tu...hee~ majlis die memang grand sgt2...tp ni aku share kan ngan korang gambar2 yg aku sempat ambil sepanjang majlis perkahwinan die (14 MAY 2011)...

~Ain & Ameerul~

~Sweet Couple~
~ Nice Dress!~
Sebelum kitorang blk, sempat la kitorng berposing sakan...OPPPSSS!! tp bkn dgn pengantin...yela, pengantin kan bz...so, apelagi KLIK!! KLIK!! sendiri2 jela...heee~ MARI BERGAMBAR!!! peace~ (^_~)v







Okey!! tu aje gambar yg aku ader....yg lain aku xsempat nak ambil...papepun utk AIN & AMEERUL aku doakan korang berbahagia sehingga ke anak cucu....SELAMAT PENGANTIN BARU!!! (^_~)v

~Lamenyerrrr!!~

Wahhhhh...lamenyer aku xupdate aku nyer blog! tu pun sbb aku BZ ngn keje n kebetulan student tgh nak exam...kena lah bantu apa yg patut! Skang ni, student2 aku sume tgh bercuti SAKAN! wahhhhh....seronoknyer diorang sume...aku dh mula ader aura jeles ni....tringat time study dulu....HEAVEN sgt mase cuti! ngeee~ papepun aku wish HAPPY HOLIDAY to all yg tgh sebok bercuti tu yer....ENJOY!! (^_~)v

Monday, May 16, 2011

~10 cara nk takutkan jiran yg SOMBONG!~

Entry kali ni aku nk kongsikan ngn korang cmne nk tkutkn jiran korang yg SOMBONG! korang bole la praktikkan cara2 kat bawah ni:

1. Kat halaman belakang, gali 2-3 batas berbentuk kubur kemudian letakkan papan dan kain putih. Bila jiran tegur nanti, kata "Takde apa-apa tu. Saya nak tanam sayur... .nak berkebun", sambil menyiram air mawar keatas 'kubur tipu' tu... . lagi wangi lagi real...

2. Bila jiran tengah menonton TV di ruang tamu mereka, ambil kerusi malas / kerusi plastik dan turut serta menonton TV mereka, tapi dari halaman mereka dan dengan menjengok2 tingkap mereka. Sure mereka seriau, especially kalau mereka tengah menonton cerita 'Pontianak Harum'. Kalau boleh, pakai jubah putih dan lakukan pada malam hari.

3. Pesan pizza tapi alamatkan ke rumah jiran anda. Setiap kali buat pesanan, suruh orang delivery hantar ke rumah mereka. Kalau jiran complain, kata jek anda takde telefon jadi kena pesan ke alamat mereka...

4. Setiap Subuh, alihkan tanaman dan pokok bunga jiran anda daripada tempat yang asal. Lakukan setiap pagi supaya tanaman / pasu bunga mereka sentiasa beralih-alih. Kalau mereka hairan, kata "Kuat berjalan betul pokok2 awak nih!".

5. Minta kebenaran mereka untuk membuang sampah di tong sampah mereka. Jika mereka tanya kenapa, kata je "Tong sampah saya penuh dengan mayat.. eh.eh... sampah... hehehe".

6. Bila menyidai baju di ampaian rumah, sidai sekali surat khabar, majalah dan buku2 anda. Jika jiran tengok, kata je anda tak suka membaca bahan bacaan kotor.

7. Suruh isteri dan anak2 anda mmanggil anda 'Duli yang maha mulia seri paduka Zorgon' depan jiran2. Jika jiran nak tahu kenapa, kata je anda berasal dari kerabat diraja Marikh.

8. Buat open-house dan jemput jiran2 anda. Tapi hidangkan kasut, selipar, terompah, boots dan kasut high-heels sebagai hidangan utama. Buat barbecue di halaman dan panggangkan selipar jepun anda. Cadangkan kepada jiran yang anda pun boleh tolong mereka panggang kasut mereka sekali.

9. Bila jiran datang ke rumah anda, jangan bagi mereka duduk diatas kerusi. Suruh duduk kat lantai, walaupun ternyata ada sofa dan banyak kerusi lain. Kata yang kerusi2 kat rumah anda ada jerangkap samar (landmines). Kalau ke rumah mereka, buat benda yang sama. Kata anda tak nak duduk, takut meletup...

10. Buat patung boneka drp kain yang serupa macam muka dan pakaian jiran anda. Jika dia terkejut, kata je anda rasa lonely dan boneka tersebut membuat anda rasa jiran anda sentiasa disisi dan tak lonely. Sure dia horror... .!

*nih sekadar suke2..tp kalo korang nk praktikkn pun XPE!! haha~ (^_~)v

Cite Pasal Budak-budak Yg Lahir Pada Tahun 80an!

Budak2 yg lahir pd thn 80an mesti ingat mase skola rendah dulu:
  • Kat skola ade salesman jual buku cerita...arini bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau...salesman susu pon camtu gak...
    • Kat library plak, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je...bile ade program Nilam, bz jek semua nak pinjam buku...
    • RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pun nak join RMT, x phm....hee~
    • mesti ramai pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die...
    • main lwn pemadam, syg nak guna utk padam...padahal itu fungsi sbnr, utk padam!
    • pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu...comel jek..
    • cikgu pakai pembaris kuning pjg utk wat garisan...ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ...
    • bulu ayam jd ramping sbb cikgu selalu gunakan sbg rotan...uiks! dahsyat!
    • time pendidikan seni, lukis sume boleh...tp bile time color sume hampeh...ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...byk btul!
    • main game 2D...super contra, super mario, street fighter, sume pun pakai tape...
    • jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tukar2 color ikut suhu n cuaca....ngee~
    • takut BCG, time ni mmg plg SERAM! tp lepas kna inject poyo la pulak...
    • balik skola beli JoJo xpon Dendang...Tora pun best gak...beli pun semata2 nak mainan, coklat die x mkn pon....
    • Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tv bole tembak alien tu...
    • Siri kartun yg digemari: power rangers, ultraman, transformers, ninja turtles, Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg...
    *Aku harap korang sume xlupe la sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni...skang kan zaman dh moden...kite akan sentiasa berubah, cume asal-usul kite yg permanent...renung2kn...peace~ (^_^)

    Wednesday, May 11, 2011

    Bantal dan Anda!


    Okey...entry kali ni tentang bantal! hee~ semua org guna bantal utk tdo kn??kat c nih aku nk sharekan ngn korang tentang bantal n character diri kite..so, korang leh baca n tgk korang tergolong org yg mcm mane.. (^_^)

    1) Memeluk Bantal
    Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni.Penghargaan yang tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera. Perasaan mereka halus danjiwa mereka romantik. Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui mimpi. Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.

    2) Menggunakan Banyak Bantal
    Mereka biasanya kurang kenyakinan. Dalam kehidupan seharian mereka memerlukan banyak pendamping. Mereka jarang membuat keputusan sendiri, sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain.

    3) Tidur Dengan Satu Bantal
    Mereka bukan jenis mengada-ngada dan boleh menerima keadaan seadanya. Mereka juga membuat keputusan berdasarkan fikiran dan bukan nafsu semata- mata.

    4) Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki
    Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarang bergaul dgn orangramai, malah kaku dalam pergaulan. Ini menyebabkan mereka cenderung bersifat egois. Mereka juga gemar menempuh jalan pintas untuk mencapai cita2. Mereka tdk suka berusaha.

    5) Tidur tanpa Bantal
    Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi. Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat ego.

    6) Tidak punya bantal
    Yg nih aku xtau nk ckp ape..cian betul kat mereka nih...pegi kedai belilah satu...bknnya mahal sgt pon...hee~ (^_~)v
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...