Monday, May 16, 2011

Cite Pasal Budak-budak Yg Lahir Pada Tahun 80an!

Budak2 yg lahir pd thn 80an mesti ingat mase skola rendah dulu:
  • Kat skola ade salesman jual buku cerita...arini bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau...salesman susu pon camtu gak...
    • Kat library plak, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je...bile ade program Nilam, bz jek semua nak pinjam buku...
    • RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pun nak join RMT, x phm....hee~
    • mesti ramai pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die...
    • main lwn pemadam, syg nak guna utk padam...padahal itu fungsi sbnr, utk padam!
    • pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu...comel jek..
    • cikgu pakai pembaris kuning pjg utk wat garisan...ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ...
    • bulu ayam jd ramping sbb cikgu selalu gunakan sbg rotan...uiks! dahsyat!
    • time pendidikan seni, lukis sume boleh...tp bile time color sume hampeh...ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...byk btul!
    • main game 2D...super contra, super mario, street fighter, sume pun pakai tape...
    • jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tukar2 color ikut suhu n cuaca....ngee~
    • takut BCG, time ni mmg plg SERAM! tp lepas kna inject poyo la pulak...
    • balik skola beli JoJo xpon Dendang...Tora pun best gak...beli pun semata2 nak mainan, coklat die x mkn pon....
    • Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tv bole tembak alien tu...
    • Siri kartun yg digemari: power rangers, ultraman, transformers, ninja turtles, Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg...
    *Aku harap korang sume xlupe la sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni...skang kan zaman dh moden...kite akan sentiasa berubah, cume asal-usul kite yg permanent...renung2kn...peace~ (^_^)

    No comments:

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...