Monday, June 13, 2011

~3 Rumah Terkecil di Dunia~

Kali ni aku nak share ngan korang semua 3 Rumah Terkecil di Dunia! Walaupun korang tengok rumah nih kecil, sempit dan macam tak ada ruang nak bernafas jek, tapi rumah nih sangatlah kemas, unik dan sangat menarik untuk didiami! JOM KITA TENGOK!!

Pertama:
Rumah trailer! Rumah nih dibina oleh warga Amerika iaitu Paul Elkins untuk Burning Man Festival...tapi lepas itu, dia rase seronok nak tinggal dekat dalam trailer tu...walaupun trailer nih kecil, dalam trailer ni ader dapur untuk memasak dan tempat utk tidur...tapi kalo untuk buang air tu aku rase tak ada! pandai2la dia nak buang katne! heee~ (^_~)v




Kedua:
Rumah yg kedua ni dipanggil Rumah Rollit! Ianya dibina oleh mahasiswa dari University of Karlsruhe di Jerman...rumah nih konsep sama macam rumah hamster (ala..kan hamster suka main rolling tu..pusing2 macam roda...) Dalam rumah nih ada ruang untuk tidur, kerusi, meja, toilet (penting ni!) dan dapur yg mana berada pada ruang yg sama.... ^_^







Ketiga:
Yg ketiga nih namanya Rumah Kecil Toronto! Rumah ni pulak sebenarnya terselit di celah2 rumah yg lain...rumah nih hanya memiliki lebar 2.2 meter n panjang sekitar 30 meter saja! Rumah nih ada ruang tamu, dapur, toilet n bilik tidur...kalo korang nak duduk rumah camni kat Malaysia, agak2 korang kat mana eh tempat yg sesuai??heee~




* Terlalu banyak keunikan yang ada di dunia nih samaada kita sedar atau tak...MACAM-MACAM ADA!!


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...