Friday, June 10, 2011

~Tips Kalo Tengah Patah Hati~

Entry kali nih aku nk bagi tips kat org yg tengah duk patah hati (termasukla aku)...mungkin korang penah or tengah patah hati sebab cinta korang ditolak or korang bru jek putus ngn awek/gf/bf/balak/kekasih, bole2 la tgk tips yg aku bg ni...manelah tau berguna untuk korang ke (termasukla aku)...huuu~ (*_*)

Tips yg pertama: 
Manjakan diri korang dengan activity yg korang suka...Contohnyer, kalo korang suka jalan2, cepat2la korang plan g jalan2, melancong luar negara ke (bg yg ckup duit la), melancong dlm negara ke...takpun paling dekat la kan, korang g jek jalan2 dekat taman permainan umah korang n tawaf la bape kali korang nk smpai korang rase dh tak mampu nk jalan...ni slalunyer dijamin 75% kesedihan korang akan berkurang....ngee~

Tips yg kedua:
Kalo yg td takleh gak, ape kate korang cuba tgk balik kesalahan diri korang yg boleh menyebabkan korang putus cinta or patah hati...cuba korang flash back balik sebab ape korang di 'reject' gf/bf korang..dengan cara ni, korang tak akan ulang balik kesilapan korang lagi sekali n korang boleh improve diri korang untuk bercinta sekali lagik...(^_^)

Tips yg ketiga:
Kali ni korang cuba plak ajak kawan2 korang yg korang rapat n boleh buat korang lupa tentang masalah korang ke tempat2 yg korang rase korang nak g (jgnla g tempat yg bkn2 yer)...lagi bgus korang g lepak kat masjid ke (dpt tmbah pahala n tnangkan ati) or korang g mall/shopping complex ke (tgk wayang, karok or bowling)...terserah kat korang yer!

Tips yg keempat:
Ape kate korang luahkan perasaan sedih, kecewa or kesal korang kat orang yg korang percaya...korang mesti ade kawan2 or family members yg korang rapat n percaya kn??


Tips yg kelima:
Kalo susah sgt td tuh sume tak berjaya gak, pekate korang tak payah bercinta dulu buat sementara waktu..kan senang..yela, korang kan dah pernah rase sakitnyer putus cinta or patah hati kan? so, watpe amik risiko lagi sekali nak pergi cari cinta tu...biarlah cinta tu datang dgn sendiri...at least korang takkan rase sakit patah hati lagi...lagipun, orang yg mencintai n memberi cintanya pada diri kita lebih menyayangi kita dari kita sendiri yg memberi cinta pada org...betul tak??renung2kan...heee~ (^_~)v


* Cinta itu buta or kita yg buta dalam menilai cinta??? Fikir2kanla...heee~ (^_~)v

2 comments:

fauziana @ pojie said...

cadanagn echa nie cm bernas...tp, klu pojie, pojie akan sebukkan diri dgn mcm2 aktiviti. Pastu pojie akan cr kwn ramai2..ms nie lah nk bina balik ukhwah sbb ms bercinta dulu sibuk jer ngn pasangan..tak sempat nk luangkan ms ngn kwn2...=)

positif2..

cinta itu mmg buta, sbb cinta tiada deria melihat..tp org bercinta kdg2 lebih buta krn tak menggunakan deria melihat dgn bijak..apath lagi bila gagal melihat dgn mata hati...=)

ECHA said...

couldn't say no to u..btul3..kdg2 bile pk blk, byk mase kite t'buang duk pk org yg blum tentu akan jd milik kita..lebih baik carik activity yg b'faedah skit utk dibuat.. (^_~)v

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...