Wednesday, January 4, 2012

~Selamat Kembali Ke Sekolah!!~

Welcome Back to School!!


Waaahhhh!! Harini hari murid-murid tahun 1 mula mendaftar persekolahan! 
Semua mak ayah ambil cuti sebab nak hantar anak-anak mereka ke sekolah...macam mana la gayanya diorang nih semua pergi sekolah kn...mesti ada yang excited! Ada gak yang takut, cemas, ragu-ragu, malu dan macam-macam lagi kn...kadang-kadang yang selalu rasa camtu mestila mak ayah diorang...selalunya anak diorang takda rasa apa pun! Betul tak?? heeee~

Tak lupa juga pada murid-murid tahun 2 dan ke atas...semuanya bersekolah semula harini setelah lama bercuti!! Mesti seronok dapat jumpa kawan-kawan...tapi ada juga yang malas nak datang sekolah..mana taknya, dah lama sangat cuti sekolah kan?! hee~ (^_^)


Teringat zaman-zaman persekolahan dulu walaupun dah hampir 10 tahun aku meninggalkan zaman persekolahan...rindunya nak kembali ke sekolah! Rindu nak buat bising...nak buat nakal...nak kacau orang...nak ponteng kelas...nak kena rotan ngan cikgu (lagi-lagi masa tu still guna kayu pembaris panjang letak kat papan hitam tu!!)...Arrgghhhhh!! Rindunya!!

Walau apa pun aku ucapkan:
SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH ADIK-ADIK!! BELAJAR RAJIN-RAJIN YER!!

Tuesday, January 3, 2012

Dia Datang Lagi!!


Akhirnya Dia Datang Lagi!!

Final Exam menjelma lagi! Semoga kejayaan mengiringi semua pelajar kesayanganku! Walaupun bukan aku yang ambil exam, tapi debaran tetap terasa...huuu~


Teringat kenangan waktu zaman belajar dulu...wahhhhh! rindunya!!
 Macam-macam yang aku buat supaya aku dapat ingat apa yang aku dah study...lagi-lagi waktu nak menghafal 'point-point' penting..bermacam-macam gaya yang aku dah buat! So, kat sini aku sharekan sikit tips nak senang ingat 'point' penting untuk jawab periksa....check it out!!
  1. Korang bangun awal-awal pagi! Aku tau, bab-bab bangun awal pagi nih memang susahkan! Tapi kalo ikutkan, bangun pagi nih bagus dan penting untuk ingatan...bukan apa, pagi-pagi kan otak tengah fresh lagi...so, apa yang kita baca senang nak ingat!
  2. Korang tido awal! Haaaa!! Yang nih lagi penting! Mana taknya, korang kan dah berhempas-pulas membaca dan menghafal 'point-point' penting sepanjang hari kan?? Apa kata, korang cuba tido awal bagi otak rehat dulu malam tu supaya esok pagi korang bangun pagi korang senang ingat balik apa yang dah korang baca!! Takkan nak bagi otak korang jem kot!
  3. Korang buat nota kecik! Uiks!! Yang nih bukan TOYOL eh! Maksud aku, lepas korang baca, korang buat nota kecik tulis balik apa yang dah korang baca...selalunya cara nih memang terbukti menjadi! memang korang akan senang ingat punya! aku gerenti! (^_^)
  4. DOA! Okey! Korang kan dah puas berusaha kan...so, korang kenalah kembali pada yang SATU (Allah S.W.T)...yela, semoga apa yang korang baca tu mudah diingati dan apa yang korang pelajari tuh akan diberkati...InsyaAllah... (^_^)
Setakat tu jela yang leh aku kongsi! Kalo korang rasa korang ada cara yang lain, leh la korang kongsikan sekali...nih just apa yang aku dah praktiskan dulu! Actually, banyak lagi...cuma aku malas nak tulis banyak-banyak! hahahaha~ (^_~)v

***For my students, Goodluck for your final exam! Chayok!! Chayok!! Love you all!! Peace~ (^_~)v

Sunday, January 1, 2012

Happy New Year 2012!


Happy New Year 2012 to all bloggers!!!

Semoga tahun baru nih (tahun 2012) penuh dengan kegembiraan dan kesejahteraan di dunia dan InsyaAllah akhirat nanti!! Diharap segala kedukaan dan kepahitan sepanjang tahun 2011 yang lalu hilang dan dijadikan sebagai kenangan yang tersimpan rapi di dalam kotak ingatan!!

Wahhh!! Cara aku cakap dah macam penyair or penyajak je gayanya! haha~ (^_~)v

Walau apapun, semoga tahun ni aku doakan semuanya berada dalam keadaan yang aman dan harmoni sentiasa! May gain a lot of happiness this year!! Yippppiieeee!!! (^_^)

***Nampaknya umur aku semakin meningkat...ohh tidakkkk!! (mana nak cari calon ni???) (*_*)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...